Solekan Aidifitri – Glam Up atau No makeup ‘makeup’?

Anda memilih untuk memakai solekan ringan, glam-up ataupun tidak memakai solekan langsung? Dengan sambutan Raya semakin dekat, kami telah kumpulkan beberapa cara untuk anda dapatkan solekan asas yang sempurna.

Sebelum memulakan solekan asas kita, gunakan PIXY Beauty Skin Primer sebagai asas. Ia mengandungi SPF 30 & PA+++ yang akan membantu melembabkan dan melindungi kulit dan memastikan mekap anda tahan lebih lama.

 1. Solekan healthy glow
  Jika anda penggemar solekan “no makeup”, PIXY Dewy Cushion sesuai untuk mencapai efek glowing pada wajah tanpa menjadikan kulit terasa berminyak. Menutup cela dengan hasil rupa semula jadi, cushion ini memberikan liputan yang tinggi tetapi ringan.
 2. Solekan Ringkas
  Tiada cara yang salah untuk solekan kerana ia berfungsi sebagai penambah keyakinan diri kita. Dengan PIXY BB Cream, anda boleh dapatkan solekan yang bertekstur ringan, mencerahkan kulit, memberikan solekan yang halus dan tahan sehingga 12 jam!
 3. Solekan Matte tetapi glowing
  Memiliki kulit berminyak adalah perkara yang tidak dapat dielakkan tetapi itu bukan  halangan untuk kita daripada dapatkan solekan matte! Dengan PIXY Silky Powdery Cake yang teksturnya halus dan ringan, anda boleh dapatkan litupan solekan yang halus dan matte.

 1. Solekan Licin bak sutera
  Penyelemat pagi raya mesti lah PIXY Two Way Cake Perfect Last! Mengandungi SPF 30 & PA+++, bedak ini mempunyai tekstur halus dan lembut yang menutup cela dengan kemas. Sempurna untuk glam hari raya!

Walaupun banyak pilihan untuk solekan, jangan lupa untuk mempersiapkan kulit anda terlebih dahulu untuk kulit terhidrat dan berseri di hari raya. Semoga Aidilfitri kali ini menjadi lebih indah buat anda semua!