Trik Mudah Untuk Mendapatkan Perlindungan Terbaik Daripada Alas Asas Kusyen Anda

Ketika dunia kecantikan mengalu-alukan penampilan solekan yang lebih dewy dan solekan ‘no makeup’, peminat kecantikan seperti anda menyedari wujudnya produk seperti asas kusyen. Dengan litupan nipis hingga sederhana, asas kusyen ini biasanya memberi manfaat kepada kulit anda seperti melembapkan, menutup sebarang kemerahan dan cela serta memberi anda kemasan yang kelihatan lebih semula jadi.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa teknik dan cara untuk mencapai liputan yang anda inginkan!

  1. Pastikan kulit anda dirapikan dengan baik – Asas kusyen mempunyai kecenderungan untuk menjadi tidak sekata atau kelihatan bertompok jika kulit anda tidak dirapikan dengan betul. Untuk mengelakkannya, gunakan primer atau pelembap ringan! Primer terbaik pastinya PIXY Make It Glow Beauty Skin Primer.
  2. Gunakan jumlah produk yang betul – Tahukah anda bahawa satu tekanan ringan pada kusyen akan memberikan anda lebih daripada cukup untuk litupan separuh muka anda? Ya, dengan mempelajari teknik yang betul dan berapa banyak produk yang perlu anda gunakan, solekan bercapuk boleh dielakkan. Jadi ingat, a little goes a long way!
  3. Tembabkan span anda pada penutup kusyen atau sapu pada belakang tangan anda untuk mengurangkan produk yang berlebihan sebelum disapu pada muka anda. Ini akan membantu asas solekan tahan lebih lama dengan kesan yang kelihatan semula jadi.
  4. JANGAN sesekali gunakan teknik meleret! Berbeza dengan aplikasi dengan jari atau berus, peraturan menggunakan asas kusyen adalah jangan sekali-kali menyeret produk. Sebaliknya, sapukan gerakan ‘dabbing’ untuk mencapai kemasan yang rata. Untuk mengurangkan penampilan liang pori, tekan secara perlahan-lahan di bahagian yang diperlukan dengan gerakan bulat kecil dengan lembut.
  1. Tetapkan asas solekan. Ratakan asas kusyen dengan menepuk span anda perlahan-lahan keseluruh wajah. Selain itu, anda boleh tetapkan asas anda dengan bedak tabur atau ‘setting spray’ untuk memastikan asas solekan anda dikunci dan bahagian yang tidak rata dilicinkan. Anda juga boleh menggunakan PIXY Glowssentials Vitamin Infused face mist untuk penjagaan kulit tambahan!

Selain itu, bersihkan span anda dengan kerap. Bersihkan span kusyen anda seperti span dan berus solekan lain. Anda perlu mengamalkan tabiat membersihkan span dengan pembersih berasaskan minyak selepas setiap penggunaan untuk mengelakkan pembentukan bakteria pada span yang boleh menyebabkan jerawat dan iritasi.

Ia juga lebih mudah untuk anda pastikan jumlah produk yang anda gunakan apabila span anda bersih seperti yang baru!