Kombinasi Sempurna Ramadan ini bersama PIXY

Salam Ramadan PIXY Beauties! Ramadan adalah bulan yang mulia bagi umat Islam di seluruh dunia. Ia adalah masa berpuasa, solat, muhasabah, dan memperbaiki diri. Selain menumpukan kepada kerohanian kita, ia juga penting untuk memberi perhatian kepada penampilan fizikal. Dengan menjaga kesihatan kulit dan menyerlahkan raut wajah kita, ia boleh memberikan penampilan yang minimal tetapiĀ  kemas sepanjang bulan yang penuh barakah ini.

Dengan mengekalkan rutin penjagaan kulit yang baik, kita dapat memastikan kulit kekal sihat dan berseri walaupun ketika berpuasa. Membersih, melembapkan dan menggunakan pelindung matahari adalah langkah-langkah penting dalam rutin penjagaan kulit asas. Selain itu, menggunakan masker pengelupasan lembut sekali atau dua kali seminggu boleh membantu menanggalkan sel kulit mati dan mendedahkan kulit segar dan berseri di bawahnya.

Anda boleh dapatkan siri PIXY Glowssentials Light Radiance yang diperkaya dengan manfaat superfruit yang akan membantu melembapkan kulit anda dan mencerahkan kulit. Siri ini adalah set lengkap yang merangkumi micellar water, cleanser, face mask, moisturizer dan face mist! Senangkan?

Selain penjagaan kulit, solekan juga memainkan peranan dalam membantu kita tampil kemas dan berkeyakinan sepanjang Ramadan. Walaupun sesetengah orang mungkin memilih untuk meninggalkan solekan bulan ini, yang lain masih ingin meyerlahkan kecantikan semula jadi mereka dengan solekan yang ringkas. Dengan solekan minimum, beauties boleh kekalkan keyakinan dan tanpa mengorbankan keselesaan ketika berpuasa.

Ini mungkin termasuk asas ringan atau pelembap berwarna, pemerah pipi, maskara dan gincu. Asas kegemaran PIXY untuk Ramadan semestinya PIXY Make It Glow Dewy Cushion tetapi untuk gadis kulit berminyak, kita adai PIXY Make It Glow Techno-Fixed Matte Cushion! Kedua-dua asas ini mudah digunakan di mana sahaja anda berada. Tambahkan sedikit pembayang mata, kemaskan kening dan bulu mata anda dan lengkapkan penampilan anda dengan PIXY Lip Cream.

Menggabungkan solekan asas dengan penjagaan kulit yang berkhasiat adalah kombo yang sempurna untuk Ramadan. Bermula dengan rutin penjagaan kulit yang baik, kita dapat memastikan kulit kekal sihat dan tampil penuh keyakinan sepanjang Ramadan tanpa membuat perubahan besar dalam rutin penjagaan kulit dan solekan kita.

Oleh itu, mari kita ingat untuk menjaga diri kita sepanjang Ramadan, baik dari segi rohani dan fizikal.